RASTLINJAKI

SAMOZADOSTNOST

Geodezična kupola je oblikovana po principih samozadostnosti. Osnovni elementi so trikotniki, ki jih sestavimo v pet kotnike in šest kotnike.

Struktura nima notranje podpore, je lahka ter izjemno trdna.

ZRAČENJE

Ponuja najboljši izkoristek uporabnega prostora glede na prostornino in omogoča boljše kroženje zraka zaradi oblike rastlinjaka. Zračenje poteka preko oken na vrhu kupole (avtomatska odpirala) ter preko zračnih odprtin ob straneh rastlinjaka.

Odpiranje oken z avtomatskimi odpirali se prične pri 17 – 25 °C. Okno je najbolj odprto, ko temperatura doseže 30 – 32 °C in se odpre največ do 45 cm.

SLOVENSKI MACESEN

Uporabljamo leseno konstrukcijo (slovenski macesen), ki jo prekrijemo z UV folijo za rastlinjake.
Macesnov les je zelo gost in se ravno zaradi tega pogosto uporablja tudi v gradbeništvu.

Lesa ne zaščitimo z premazi, ampak pustimo, da spremeni barvo po naravni poti.

VELIKOST KUPOL

Izdelujemo kupole premera 5, 6, 7, in 8 metrov. Na voljo so v izvedbi z obodom višine 80 cm (primer na zgornji sliki) ter v izvedbi brez oboda.

Za svoj rastlinjak lahko v primeru kupole z obodom izberete tudi visoke grede, ki se postavijo ob notranji rob kupole ter na sredino.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.